Торта за сите сетила
Тортата си ја креирав сама, за своја душа.
Имав за трошење путер од кикиритки, мелено орео и шалг крем.
Ја нареков вака бидејќи вкусовите во целина ја направија луууудило! А тоа го потврдија сите кои ја пробаа. :)
4 пакетчиња чоколаден шлаг крем
450 мл газирана вода
300 гр мелено орео (без фил)
200 гр кранчи путер од кикиритки
50 гр мелена гранола со јатки
300 мл нугат крем
чоколаден прелив
Подготовка
Се матат шлаг
кремовите со водата и се делат на 3 дела.
Во првиот се
додаваат мелените орео и се рапосредува на малку намрсен газер од калап на откопчување бр 24
Во вториот дел се
миксира путерот од кикиритки и со шпатула се меша гранолата.
Се распоредува
врз првиот слој.
Во третиот се
меша нугат кремот и се става врз вториот слој.
Убаво се
израмнува и се попрскува и шара со чоколадниот прелив.
Тортата се остава
во фрижидер преку ноќ и потоа можи да се служи.
Верувајте ми
летна инстантно, се бараше парче плус, дури и од мрчаторите кога се работи за
благо : )
* Фотографиите се авторски. Забрането е превземањето на истите без согласност на авоторт.
No comments:
Post a Comment