Чоколадни
пеперминт After eights колачиња
Малку деликатни се за спремање и не е лесно да се добие финалниот изглед, но вреди да се пробаат во секој случај, особено дека не се класични и вообичаени колачиња.
Добро е откако ќе ги спремите да ги чувате во фрижидер во затворена кутија за да не примаат влага.
Потребно
450 гр шеќер во
прав
120 гр
филаделфија сирење
1 лажичка
проѕирен пеперминт екстракт (25 гр екстра јаки пеперминт бомбони, види фото)
100 гр чоколадо
за готвење
Ситни шеќерни
перли за украс
Подготовка
Ментол бомбоните измелете ги до прав и заедно со сирењето и шеќерот во прав кремасто изматете ги.
Обложете еден плех со пек-хартија и со набрашнети раце со шеќер во прав правете мали бомбици и редете ги врз него.
Потоа со некое кружно лажиче или алатка, или со прст ако немате никакво направете вдлабнатини во средината.
Покријте ги со влажна крпа или со целофан и ставете ги во фрижидер 1-2 часа да се сврднат. Јас ги кладов во замрзнувачот, не е проблем.
Потоа се топи локоладото и вдлабнатините се полнат со него, а одозгора кој сака се наросуваат со шеќерни шарени перли.
No comments:
Post a Comment