Шеќерни јаготки
Мислам дека во претходните постови ви кажав дека зачапавме гајба јаготки по набавна цена.
Играрии до бесвест! :)
И така, покрај цело задоволство, хедонизмот се пушти до даска! :)
Си реков, што би било кога би ги замакала јаготкиве како јаболчињата? Нешто слично, сум правела и со грозје, паа...
Ќе напишам како ги стокмив, но и ќе ве опсипам со фотки, бидејќи тешко ми беше навечер да ги сликам, и не можев да селектирам малку.
Нека, вие плакнете си очи :)))
А, ако се прашувате оти не сум почекала за следниот ден, е тука е замката!
Ова задоволство треба веднаш да се изеди, без пардон :))), без чекање.
Јаготките се сочно овошје, па шеќерот со стоењето го топат.
Така да, ова е само за хедонисти ;)
Шеќерни јаготчиња, збеснитис :)))
Состојки
125 гр шеќер
35 мл вода
Неколку капки
киселина
1 лажиче мед
Црвена боја
Подготовка
Шеќерот и водата ги ставаме да зовријат.
Им ги додавеме медот и киселината и на средно кон јак оган вариме околу 5 минути.
Ќе осетите кога ќе фати густина.
Потоа се додава бојата, и откако ќе се соедини се трга тенџерчето од рингла.
Веднаш се макаат претходно спремените јаготчиња, измиени и исушени, па набодени на дрвени стапчиња.
©Фотографиите се авторски. Забрането е преземање на истите без согласност на авоторт.
No comments:
Post a Comment