Четири врсти на овесна каша за појадок
Сум пробала уназат неколку начини на спремање на овесна каша, па дури и од оние готовите ќесички сум зела. Иако се трудам као еве, здраво да се хранам, но се тоа усилено и без некој мерак.
Овој пат состојките така совршено си се погодија што јадењето на овесните каши конечно стана и задоволство. Секако, од повеќето врсти, ќе си имате и фаворит, но исто така, ако ја запазите основата и додатоците си ги надополните и со упте некоја врста на овошје или крем или што и да ви е по мерак и ќе ги користите повремено и како ваков вид на појадок чинам :)
4 полни лажици овесни снегулки
100 мл цврст јогурт
1 лажица чиа
1 лажиче мед
100 мл бадемово млеко
6-10 малини
Овесна каша со банана и какао
4 полни лажици овесни снегулки
100 мл цврст јогурт
1 лажица чиа
1 лажиче мед
100 мл бадемово млеко
1 лажиче какао
½ банана
Овесна каша со путер од кикиритки
4 полни лажици овесни снегулки
100 мл цврст јогурт
1 лажица чиа
1 лажиче мед
100 мл бадемово млеко
1 лажиче путер од кикиритки
Овесна каша со јаболко и цимет
4 лажици овесни снегулки
1 лажиче чиа
100 мл течен јогурт
50 мл бадемово млеко
1 рендано јаболко
½ лажиче цимет
¼ лажиче каранфилче
1 лажиче мед
Подготовка
Спремањето е многу брзо и едноставно. Чекањето додека се
изедат е малку помачно ако сте гладни : )
Само испасирајте го овошјето и потоа сите состојки
измешајте ги убаво. Ставете ги во сад кој ќе го изберите, покријте го и
оставете во фрижидер 2 часа. Потоа земете лажица и уживајте во вкусовите.
No comments:
Post a Comment